Schema

YOGA OCH PILATES

Höstschema 2014

Beskrivning av våra olika kurser/klasser

Hathayoga

Vi yogar i ett lugnt tempo och håller positionerna länge för att hinna hitta känslan och utmana kropp och fokus. Klassen inleds eller avslutas med andningsövning. Ett bra pass för dig som vill öka uthålligheten i kroppen och sinnet och att öva upp ditt fokus. Bra för dig som upplever dig stressad i vardagen, men vill arbetar mer muskulärt än Yinyogan.

 

Vinyasayoga

Vinyasa betyder flöde och detta pass är mer fysiskt inriktat, där positioner och andning samspelar för att skapa flöde i kroppen. Du bygger styrka och smidighet, samtidigt som du släpper på spänningar både fysiskt och mentalt. Du lämnar passet med en känsla av att ha arbetat igenom hela kroppen. Ett bra pass för dig som är tränad men passar även dig som vill bygga upp kroppen och bli smidigare. Utmärkt som komplement till annan träning.

 

Yinyoga

I denna typ av yoga arbetar du för att på ett mjukt sätt öppna upp runt bäckenet genom att vara i sittande och liggande positioner 3-5 minuter. Du vilar i positionen med den egna kroppens tyngd som vikt för att mjuka upp ligament och bindväv runt bäcken. Mycket bra för dig som känner dig stressad i vardagen, för dig som söker ett pass som är mindre fysiskt, men som ändå hjälper till bättre rörlighet.

 

MediYoga

MediYoga är en svenskutvecklad modern yogaform som är lugn och effektivt motverkar stress och andra obalanser. Varje pass innehåller fysiska övningar som kombineras med andnings- och koncentrationsövningar samt avslappnings- och meditationsövningar. Alla övningar utförs sittandes eller liggandes på rygg. Andningen är viktig och är grundläggande i alla övningar. Var och en arbetar utifrån sin egen kropps förmåga och dagsform, utan krav på prestation och tävlan. 

Passar dig som vill få ett ökat välbefinnande genom att nå en djup balans på flera plan, det fysiska, emotionella och mentala. Få en mjukare och smidigare kropp. Minska stress och spänningar.

MediYoga kommer ur och har sina rötter i kundaliniyogan,

men det är inte exakt samma sak utan två separata former. 

 

Senioryoga (+65)

Lugn yoga där vi hämtar inspiration från Hathayoga och yinyoga. Vi fokuserar på bl a andning, balans och smidighet. Du jobbar helt utifrån dina egna förutsättningar och behov.

 

SOMA MOVE

SomaMove är en holistisk gruppträning som är atletisk och som omfattar alla träningsbara aspekter som kondition, styrka, spänst, balans, rörlighet, koordination samt fokus. Vi arbetar i effektiva flödande rörelser för att få en naturligt vältränad kropp. Vi berör så långa muskel/bindvävskedjor i kroppen som möjligt istället för att avgränsa kroppen med våra rörelser och vi arbetar framförallt med utgångspunkt från händer och fötter. Passar dig som vill arbeta mer dynamiskt och få mer puls under passet.

 

Pilates

Träningen består av en serie övningar som utförs på matta. Varje övning tränar flera muskelgrupper samtidigt. Syftet är att bygga upp ett starkt och flexibelt muskelparti kring kroppens mitt, mage och rygg, som är ovärderlig för figur, hållning. Pilates är en träningsform som passar alla, oavsett kroppsform eller ålder. Ett bra pass för dig som har problem med ryggen, vill stärka magmusklerna och få en bättre hållning. Bra för personer som sitter mycket vid skrivbord.

 

Privat träning (PT)

I privat träning skapas ett personligt program utifrån just dina förutsättningar och mål. Du kan boka antingen yoga eller pilates, eller så skapar vi ett kombinerat program anpassat just för dig. Vi kan arbeta med olika problemområden och sjukdomstillstånd för ett ökat välbefinnande och/eller att stärka kroppen utifrån dina mål. Bra för dig som inte vill arbeta i grupp eller har ett specifikt mål/problem som du vill arbeta med. För mer information eller en första konsultation så kontakta oss på info@senseability.se.